Reteta de la Alina Vicu
400 g paste penne rigate
2 l apa clocotita
sare
2 cutii mici iaurt natural (280 g)
4 lgt rase tikka masala
1 lgt turmeric (optional)
1 lgt boia dulce (optional)
2 cepe potrivite (150 g curatate)
2 rosii potrivite (200 g)
2 lg ulei
4 lg sos de rosii
sare dupa gust
Cum procedezi:
1. Pune pastele in apa cloclotita cu putina sare si fierbe-le timp de 7 minute.
2. Dupa ce au fiert trece-le pe sub jet de apa rece si pune-le la scurs. Adauga 1 lg ulei si amesteca usor.
3. Amesteca iaurtul cu condimentul tikka masala, turmericul, boiaua dulce si toarna peste paste. Amesteca miscand vasul usor si lasa-le deoparte pana cand prepari sosul de rosii.
4. Curata si spala cepele si apoi taie-le cubulete.
5. Spala rosiile, taie-le in 4, scoate mijlocul apos si cotorul si taie-le cuburi.
6. Pune la incins uleiul, adauga ceapele tocate marunt impreuna cu un praf de sare. Tine totul la foc mic pana cand ceapa devine translucida, adauga rosiile, invarte usor si lasa la foc mic 3-4 minute. Adauga sosul de rosii si mai lasa 1-2 minute.
7. Opreste focul, pune pastele peste sosul de rosii si amesteca usor.
Nota: condimentul tikka masala contine coriandru, chimion, usturoi, paprika, garam masala, turmeric, ghimbir, menta, chili.
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu