Reteta de la Didi- Food design
In premiera
am facut si eu sirop de visine si nu orisicum, ci aromat cu menta.
Pentru ca prepar asa ceva pentru prima oara, voi scrie recomandarile lui
<a href="http://www. bucatarmaniac.ro/2014/06/ sirop-de-cirese.html">Bucatar Maniac</a> care m-a convins sa incerc, prin sfaturile pe care le-a facut publice.
Puteti procura special in acest scop cirese
sau visine, sau asa cum recomand, dar rezulta cantitate mica, am folosit
o parte din cel mult care ramane de la visinele care fierb pt.dulceata.
Sucul apare inevitabil atunci cand scoatem samburii si imediat ce punem
fructele la fiert. Daca faci special doar sirop, fierbe ciresele cu tot
cu samburi (foarte bine spalate bineinteles) si apoi le dai prin sita.
In poza de prezentare va arat un pai din
sticla cu care se sorbeau bauturile racoritoare pe vremuri, inainte de a
se fi inventat cele din plastic :) .
INGREDIENTE
1 litru suc de visine/cirese
0,5 kg de zahar
menta proaspata (cam 10 frunze sau mai mult) - sau vanilie baton, scortisoara, lamaie
PREPARARE
1.
Asadar, asa cum am spus mai sus, am folosit sucul lasat de cirese
atunci cand am scos samburii. Nu am tinut visinele in zahar pentru
dulceata. In momentul in care vei pune ciresele la fiert, in primul
sfert de ora vor lasa o gramada de suc. Ei bine, colectezi o parte din
acest sirop cu un polonic si il strecori printr-o sita. Spun o parte
(cam jumatate), pentru ca mai trebuie sa ramana si pentru dulceata.
2. Acest sirop, il fierbi cu zahar, pana cand
scade aproape la jumatate sau ceva mai multa cantitate daca il
intrebuintezi doar pentru bautura, nu si penttru prajituri. Va rezulta
mai fluid dupa racire si se va dizolva mai repede in apa, altfel este
gros, usor gelifiat.
3. Spre sfarsit, adaugi o mana mica de frunze
de menta (vreo 10 sau mai multe daca il vrei puternic aromat, se va
dilua cu apa oricum).
4. Apoi il pui in sticle curate si sterilizate care se inchid ermetic .
5. Optional, poti sa adaugi conservant (in cantitatea indicata de producator) sau aspirina.
6.
Pentru ca nu am facut foarte mult sirop, si nu va fi depozitat pentru
mult timp in camara, eu am preferat sa nu adaug nimic in el.
7. Optional il puteti aroma, dupa gust, cu vanilie, scortisoara in loc de menta.
Siropul
de visine/cirese daca este bine legat, se poate folosi ca topping la
inghetata, prajituri, se poate folosi in creme, sau se poate folosi la
preparaea unui delicios suc foarte racoritor cu apa plata sau
carbogazoasa! Torni in pahar sirop si apa dupa gust, adaugi gheata si
cateva frunze de menta sau o felie de lamaie si gata! :)
Sa va fie de folos!
Mai multe retete delicioase de la Didi gasiti pe blogul ei Food design
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu