Prajitura cu cirese (2)

Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:
5 oua
10 linguri zahar
5 linguri ulei
10 linguri lapte
14 linguri faina
1 praf de copt
2 lingurite extract de vanilie
500 gr cirese
un praf de sareMod de preparare:
Spalam bine ciresele, indepartam coditele si le scoatem samburii.
Ouale, de la temperatura camerei, le separam.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt si le incorporam treptat.
Punem extractul de vanilie, apoi albusurile si amestecam usor cu o paleta, de jos in sus.
Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt (dimensiunea tavii: 24x37).
Turnam compozitia, o nivelam, iar deasupra punem ciresele.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu