Reteta de la Dana Szocs
Am folosit pentru friptura:
6-8 felii pulpa de porc
1 catel de usturoi
1/2 ardei iute rosu
sos de peste,
otet de orez,
tika masala
Pentru sos:
2 galbenusuri
50 ml otet de vin alb
50 ml vin alb
1 legatura tarhon
1 esalota
sare,chilly
120 gr unt clarifiat
Am pus carnea la marinat in sos de peste,otet de orez,tika masala si am lasat-o asa cateva ore pentru a se fragezi.Am asezat apoi carnea intr-o tava si am tocat 1 catel de usturoi si o jumatate de ardei iute,am pus si 40-50 ml vin alb si am dat carnea la cuptor pana cand s-a rumenit frumos.
Sos: Inainte cu o seara am pus la marinat o jumatate de legatura de tarhon in 50 ml otet de vin alb si 50 ml vin alb.A doua zi,am continuat operatiunea sos bearnaise :). Otetul si vinul impreuna cu tarhonul marinat in ele le-am pus intr-un ibric si le-am pus sa fiarba impreuna cu esalota taiata marunt,sare si chilly.Dupa ce au fiert si au scazut putin,am strecurat pastrand lichidul limpede pe care l-am turnat peste 2 galbenusuri de oua,am amestecat bine,apoi am pus pe aburi si am continuat sa amestec pana cand sosul s-a ingrosat.
Am topit 120 gr unt,am luat spuma formata deasupra,iar ceea ce a ramas este untul clarifiat.Dupa ce am luat de pe aburi sosul,si s-a racit putin,am adaugat peste el untul topit,amestecand bine pana cand sosul s-a racit complet.La final am adaugat cealalta jumatate de legatura de tarhon proaspat,tocat marunt si am dat sosul la frigider pentru a se ingrosa putin.
Am servit friptura de porc cu sos bearnaise,alaturi de cativa cartofi noi,prajiti si o salata de vara
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu