Reteta de la Dana Szocs
Am folosit:
1 kg carne macinata (vita+porc)
2 catei de usturoi
frunze de salvie
2 oua
4 linguri de pesmet
sare,chilly,ulei,parmezan
chimen macinat,turmenic
2 linguri apa de trandafiri
6 dovlecei
Pentru sos:
8 capsuni mari
sare,sos de stridii,pasta de curry
pudra de flori de hibiscus (pentru o culoare mai intensa)
1 lingurita de miere
1 lingura unt
Dovleceii i-am taiat in 3 bucati fiecare,potrivite ca si marime,am scos miezul din fiecare bucata,am presarat peste ei putina sare si ulei si i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Peste carnea macinata am pus salvie tocata marunt,usturoi tocat,turmenic,chimen,sare,chilly,apa de trandafiri,cele 2 oua,pesmet,am amestecat bine toate ingredientele si apoi cu ajutorul unei linguri am umplut fiecare bucata de dovlecel.
Am pus peste dovleceii umpluti putin ulei si i-am dat la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 minute.Cu 10 minute inainte de a opri focul,am scos tava si am presarat deasupra dovleceilor putin parmezan.
Sosul: Am pasat cu ajutorul unei furculite capsunile,le-am pus apoi intr-o craticioara la foc mic,am adaugat si condimentele si am lasat sa fiarba pana cand sosul s-a ingrosat.La final,inainte de a stinge focul,pentru a obtine un sos mai fin,am blenduit capsunile si apoi am adaugat o lingura de unt pentru a ingrosa si mai bine sosul.
Am servit dovleceii umpluti cu sos de capsuni si chilly alaturi de cativa cartofi noi aurii si a fost delicios!
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu