Reteta de la Dana Szocs
Am folosit:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri iaurt
10 linguri faina
2 plicuri praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri apa de flori de portocal
1 kg piersici
1 lingurita anason
4+4 linguri de zahar
Piersicile le-am taiat cubulete mici si le-am pus la foc mic cu 4 linguri de zahar ,1 lingurita anason macinat si 1 lingurita de apa de flori de portocal,le-am lasat la foc pana cand s-au inmuiat,apoi le-am pus intr-o sita pentru a permite siropului format sa se scurga si le-am lasat sa se raceasca putin.
Am separat galbenusurile de albus,galbenusul l-am amestecat cu zahar,1 lingurita apa de flori de portocal si am batut bine cu mixerul pana cand si-au dublat volumul.Am adaugat apoi uleiul,iaurtul si la urma faina cu praful de copt,amestecand bine de fiecare data.Aluatul astfel obtinul l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina si l-am dat la copt la foc mic,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si 4 linguri de zahar.
Dupa ce blatul s-a copt am pus peste el piersicile si deasupra bezeaua de albusuri si am mai lasat prajitura la copt pana cand bezeaua s-a rumenit frumos.A iesit o prajitura foarte aromata si buna pe care cu drag v-o recomand
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu