Iahnie de fasole ( de post )


Reteta de la  Andreea Mohorea
Ingrediente:

500 gr fasole ( culoarea si tipul dupa placul fiecaruia )
1 ceapa
2 morcovi
2 frunze dafin
cimbru
marar
250 ml suc de rosii
sare
piper
3 linguri cu ulei
Mod de preparare:


Fasolea o spalam si o punem la apa rece cu o seara inainte .Astfel bobul de fasole se va umfla si va fierbe mult mai usor.
A doua zi scurgem fasolea de apa in care a stat,punem din nou apa si punem fasolea la fiert.Schimbam apa de cateva ori .
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem in doua pe lung si apoi rondele .
Punem uleiul in tigaie si punem la calit ceapa impreuna cu morcovii pana se inmoaie.
Adaugam fasolea ( scursa) ,foile de dafin,cimbrul si apa calda cat sa acopere fasolea .Lasam la fiert la foc mic pana ce bobul de fasole este fiert ( este moale) .Daca este nevoie mai adaugati apa.
Adaugam sucul de rosii ,mararul,sare si piper dupa gust.Lasam inca 5 minute la foc mic.

Se serveste calda cu mamaliguta fierbinte si ceva muraturi alaturi :) ( Eu am servit cu varza rosie )
Mai multe retete delicioase de la Andreea, gasiti pe blogul ei Retete ABC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu