Reteta de la Laura Melenti
Ingrediente:
- 750 g făină integrală
- 500 g spanac
- 300 g caşcaval maturat
- 650 ml lapte
- 180 g unt
- 2 ouă
- mărar
- 4 linguri de ulei de măsline
- 15 g praf de copt
- sare
Paşii:
Se amestecă ingredientele uscate, adică făina cu praful de copt şi cu caşcavalul ras. Se adaugă
spanacul spălat, scurs şi tăiat. Untul se topeşte la bain marie şi se adaugă peste ouăle bătute
amestecate cu lapte. Se adaugă sare şi mărar.
Se amestecă cele două compoziţii şi se pun în forme de brioşe cu ajutorul unei linguri. Se coc
pentru aproximativ 20 de minute la foc potrivit. Sunt gata după ce s-au rumenit şi trec testul
scobitorii.
Se pot servi ca aperitiv, gustare şi sunt foarte bune de luat la drum lung.
Se amestecă ingredientele uscate, adică făina cu praful de copt şi cu caşcavalul ras. Se adaugă
spanacul spălat, scurs şi tăiat. Untul se topeşte la bain marie şi se adaugă peste ouăle bătute
amestecate cu lapte. Se adaugă sare şi mărar.
Se amestecă cele două compoziţii şi se pun în forme de brioşe cu ajutorul unei linguri. Se coc
pentru aproximativ 20 de minute la foc potrivit. Sunt gata după ce s-au rumenit şi trec testul
scobitorii.
Se pot servi ca aperitiv, gustare şi sunt foarte bune de luat la drum lung.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu