Reteta de la Rita Ilies
Nu-i mare filosofie, da-i musai a să țâne cont de două treburi, aci:1. trebe pregătit cu carne prospătă de pui crescut la buni, la Șomcuta 2. trebe pregătit din suflet păntru oaminii draji
Dorel îi zice la personaju` nostru de astăz. O mâncat și o durnit, tătă zâua, da` s-o și plimbat la viața lui numa` pân iarba deasă. Stilu` de viață o fost sănătos, numa` că de-un mniez de vreme s-o cam îngrășet și obose` tare repide. Pă lângă asta, ave` zâle când să băte` cu restu` cocoșilor. :)) Și iată-l-ai amu` în Rai. :)
Și-amu să vă zâc ce vă trebe:
un cocoș dolofan
3 cepe mari
3 linguri oloi
3 linguri fărină
o lingură unsore de la cocoș
o strachină cu groștior bun și gras
o lingură poprică dulce
sare
ptiperiu
frunze petrinjel
frunze de țelină
Să țâpă ceapa cu uleiu` și unsorea într-un laboș smălțuit și să prăjește două perțuri pă șpor.
Să spală bine cocoșu`, să mai cipilește de trebe, apoi să bagă în laboș cu țelina și să acoperă cu apă.
Într-un vailing să freacă bine groștioru` cu fărina. Când cocoșu` îi gata, să scote pă un blid. Să țâpă hăbărașu` în laboș și să învârte cu spor să nu să prindă de fund. Când să-ngroșă hăbărașu`, să pun sarea, ptiperiu`, poprica, petrinjelu` și cocoșu`, înapoi în laboș. Amu-i gata popricașu`. Să pune-n blid și să mai dichisește cu un mniez de petrinjel. Sper că ne-am înțăles! :))
Îi tare bun cu mămăligă, cuș-cuș, pireu, ori ce vă place. :)
S-aveț poftă!
Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul ei Culinary Rainbows
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu