Fursecuri fine cu nuci


Reteta de la Madalina Marin    

Ingrediente 120 g margarină
80 g zahăr
1 ou mare
200 g - 210 g făină
esenţă de vanilie
coaja rasă de la o portocală
1 vărf mic de cuţit de praf de copt
un praf de sare
150 g nuci prăjite si măcinate mai mare
dulceaţă de coji de portocale /ciocolată/gem de căpşuni etc. 

Mod de preparare Margarina tăiată cubuleţe se pune în cuptorul încălzit ca să se înmoaie, nu să se topească de tot.
Se mixează cu zahărul până se face spumă, apoi se adaugă gălbenuşul, esenţa de vanilie, coaja rasă de portocală şi făina cernută cu praful de copt. Se obţine un aluat nelipicios şi care s epoate modela sub formă de biluţe mai mici decât o nucă.
Albuşul se spumează puţin cu un praf de sare, apoi fiecare biluţă de aluat se trece prin spumă, după care se tăvăleşte prin nuca măcinată. Se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt şi li se face fiecăreia câte o adâncitură în mijloc cu degetul, în care se va pune dulceaţă, gem, ciocolată etc.
Se coc cam 15 minute la foc micuţ.

Poftă bună!


Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu