Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda
Ingrediente pentru aproximativ 25 de bucăţi:
150 g unt moale (nu topit)
110 g zahăr tos fin
250 g faina amestecată cu 1 vârf de praf de copt
1 gălbenuş
1 linguriţă extract de portocală
Pentru glazura:
5-6 linguri cu vârf de zahăr pudră + 2-3 linguri de apă / se poate inlocui cu 2-3 lingurite suc de portocale
* se amestecă zahărul pudră cu apă = glazură :)
1. Se mixează untul împreună cu zahărul, până obţinem o cremă.
2. Se adăugă gălbenuşul şi amestecăm bine, după care se pune extractul de portoala.
3. Separat se amestecă făina cu praful de copt şi se pune peste amestecul de unt şi ou. Se omogenizează totul. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se ţine la rece 30 de minute.
4. Între timp dăm drumul la cuptor. După ce au trecut cele 30 de minute, se scoate bila de aluat din frigider.
5. Aluatul se pune pe masa presărată cu făină şi se întinde. Se decupeaza biscuitii cu ajutorul unor forme speciale.
6. Se coc 15-20 minute, la foc mijlociu, în cuptorul preîncalzit.
7. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească.
8. Se ung biscuiţii cu glazură şi se ornează cu bombonele roşii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu