Reteta de la Rita Ilies
Sunt pofticioasă, recunosc! Am văzut niște bomboane trase în ciocolată, într-o poză și era musai să îmi satisfac poftele. Și-am acționat! :D
Cred că este cel mai ușor desert pe care l-am făcut vreodată.
Ingrediente:
400 g biscuiți simpli ( sau resturi de blaturi și foi de prăjituri )
100 ml lapte fierbinte
100 g unt moale
100 g nuci prăjite
o fiolă esență de rom
o fiolă esență de vanilie
4 linguri cu zahăr
4 linguri cu dulceață de merișoare ( sau 2 linguri cu fructe uscate + 50 ml lapte )
Glazura:
100 g ciocolată cu lapte
100 g ciocolată amăruie
50 g ciocolată albă
5 linguri cu ulei
Biscuiții se rup ca pentru salamul de biscuiți, laptele se înfierbântă și se topește zahărul în
el, apoi se toarnă peste biscuiți. Se amestecă, iar apoi se adaugă și restul ingredientelor.
Compoziția obținută se va modela ușor. Eu am făcut biluțe, dar se pot face și tablete
acoperite parțial sau în întregime cu ciocolată.
Fiecare tip de ciocolată se topește pe rând pe bain marie sau la microunde, dacă aveți
curajul. :) Se adaugă câte 2 linguri cu ulei pentru fiecare cantitate de 100 g ciocolată și o
lingură pentru ciocolata albă care ne va fi de folos pentru decor. Cu ciocolata ne putem juca
la infinit. :)
Dăm biluțele prin ciocolată și le lăsăm să se răcească. Le ținem la rece minim 30 de
minute, apoi ornăm cu ciocolata albă. Astfel evităm să pocim ciocolata.
Simplu și rapid. Delicioase din cale-afară! :)
Poftă bună!
Biscuiții se rup ca pentru salamul de biscuiți, laptele se înfierbântă și se topește zahărul în
el, apoi se toarnă peste biscuiți. Se amestecă, iar apoi se adaugă și restul ingredientelor.
Compoziția obținută se va modela ușor. Eu am făcut biluțe, dar se pot face și tablete
acoperite parțial sau în întregime cu ciocolată.
Fiecare tip de ciocolată se topește pe rând pe bain marie sau la microunde, dacă aveți
curajul. :) Se adaugă câte 2 linguri cu ulei pentru fiecare cantitate de 100 g ciocolată și o
lingură pentru ciocolata albă care ne va fi de folos pentru decor. Cu ciocolata ne putem juca
la infinit. :)
Dăm biluțele prin ciocolată și le lăsăm să se răcească. Le ținem la rece minim 30 de
minute, apoi ornăm cu ciocolata albă. Astfel evităm să pocim ciocolata.
Simplu și rapid. Delicioase din cale-afară! :)
Poftă bună!
le-am facut, super bune, ms!
RăspundețiȘtergereMulțumesc pentru apreciere! Mă bucur că v-au plăcut.
Ștergere