Basmati cu creveți


Reteta de la Rita Ilies


Am întâlnit multe persoane care nu agrează fructele de mare, însă creveții au proprietăți extraordinare. În primul rând seleniul conținut de aceștia ajută la buna funcționare a
celulelor care compun ADN-ul uman și este anticancerigen luptând mai ales împotriva
cancerului de colon și rect. Au efect antiinflamator și previn formarea blocajelor în circulația
sângelui, regularizează bătăile inimii și previn stopul cardiac. Nu în ultimul rând, acizii
omega 3 protejează împotriva apariției bolii Alzheimer și previn îmbătrânirea prematură. Nu
conțin nici prea multe calorii, lucru bun pentru doamne. :) Doar 90 de calorii/100 g.

Ingrediente:
150 g orez basmati
o cană și jumătate cu apă
150 g creveți
12 ciuperci brune
o ceașcă cu porumb
o linguriță cu susan
o linguriță cu semințe de in
două lingurițe cu praf curry
sare și piper după gust
sos teriyaki

Începem cu orezul pe care îl spălăm foarte bine în apă rece. De obicei eu folosesc o
strecurătoare deasă pentru a lucra mai ușor. Lăsăm să se stoarcă bine apoi îl punem să
fiarbă într-o cratiță.
Când începe să dea în clocot, reducem temperatura și adăugăm ciupercile tăiate după
bunul plac. La final adăugăm porumbul, sarea și praful de curry.
Creveții îi gătim la abur. Nu este obligatorie utilizarea steamerului, puteți la fel de bine să
folosiți o oală cu apă și o strecurătoare. Condimentați creveții cu sare și piper, puneți-i în
strecurătoare, apoi așezați aceasta peste oala cu apă. Acoperiți cu un capac.
Așezați orezul în farfurie, apoi creveții și semințele. La final, stropiți cu sosul teriyaki.

Poftă bună! :)
Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul ei Culinary Rainbows


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu