Alba ca zapada (2)


Reteta de la Camelia Bizadea 

Pentru foi:


2 oua
un varf lingurita sare
1 zahar vanilat
10 linguri lapte
10 linguri ulei
10 linguri zahar
1 pliculet amoniac (7 gr)
600 gr faina

Intr-un vas amestecati laptele cu zaharul, uleiul ,sarea ,zaharul vanilat si ouale.
Adaugati amoniacul stins cu zeama de lamaie .
Adaugati si faina in ploaie ,putin cate putin , pana cand aluatul devine usor de modelat.
Impartiti aluatul rezultat in trei parti egale.
Intindeti foi subtiri din fiecare bucata de aluat.
Ca sa iasa foile cat de cat egale ,le-am decupat cu un cutit
direct de pe foaia de copt .
Eu am folosit ,pentru copt, fundul unei tavi cu dimensiuni de 23/38 cm .
Am intins foaia direct pe hartia de copt, pe care ,apoi,
am pus-o pe fundul tavii si am introdus-o la cuptor.
Se coc in cuptorul incalzit la 180 gr ,timp de 5-7 min ptr fiecare foaie .
(Cand se rumenesc pe margini,sunt coapte)
Lasati foile sa se raceasca (cu hartie de copt ,suprapuse una peste alta)
,acoperite cu un prosop.

Pentru crema :


1 litru de lapte
8 linguri de faina
12 linguri de zahar
un pachet de unt (200 gr)
coaja de la o lamaie
1 zahar vanilat
zeama de la o lamaie
putina sare
putina esenta de vanilie

cocos pentru ornat


Amestecam faina cu o cana de lapte ,pana nu mai exista nici un cocolos.
Punem pe foc restul de lapte impreuna cu zaharul ,zaharul vanilat
coaja de lamaie si sarea .
In momentul in care incepe sa fiarba ,adaugam compozitia de lapte
cu faina si amestecam continuu pana se ingroasa.
Dam de-oparte si lasam putin la racit , apoi adaugam untul la temperatura
camerei si esenta de lamaie.
Amestecam cu un tel pana ce se omogenizeaza totul .
Oprim 5-6 linguri de crema.

In tava pe care am copt foile ,am pus folie alimentara .
Asezam prima foaie peste care punem jumatate din crema .
Procedam la fel si cu ce-a de-a doua foaie si restul de crema .
Peste foaia a treia punem crema oprita ,cele 6 linguri ,
intinzand-o uniform pe toata suprafata prajiturii .
Presaram cocos din belsug.
Impachetam prajitura cu folie de plastic ,punem ceva greu peste ea
si o lasam minim 24 ore ,ca sa se inmoaie,apoi portionam .
Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu