Reteta de la Roxana Ciobanu
Pentru 3 foi:
150 gr margarina la pachet
200 gr zahar pudra
4 galbenusuri
4 linguri lapte
2 albusuri
1 lingurita amoniac
coaja rasa de lamaie
1 lingura zahar vanilat
500-550 gr faina
Pentru crema:
1 foaie din care am pregatit mai sus
100 ml lapte
130 gr unt
2 linguri cacao
150 gr zahar
3-4 linguri dulceata acrisoara (de prune sau visine)
1 lingura esenta de rom
Pentru bezea:
2 albusuri
200 gr zahar pudra
1 lingura zahar vanilat
ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Intr-un bol frecam margarina cu zaharul, apoi galbenusurile adaugate unul cate unul.
Punem laptele, amoniacul stins cu putina zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si 500 gr de faina.
Le amestecam bine cu mainile.
Albusurile le mixam spuma si le incorporam in aluat.
Daca mai este necesat mai adaugati putina faina, eu am mai pus 2 linguri.
Impartim coca in 3.
Cu sucitorul intindem fiecare foaie in parte, o asezam pe dosul unei tavi, o intepam cu furculita din loc in loc si o introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana deasupra devine usor aurie. La fel procedam cu toate (tava folosita de mine este una dreptunghiulara si nu din aia mare de aragaz).
Cand sunt gata, le scoatem usor si le asezam pe hartie de copt sa se raceasca.
Crema:
Luam una din foile coapte si o faramitam cu mana.
Frecam untul cu zaharul pana devine o crema, apoi punem foaia faramitata, laptele, cacaoa si esenta de rom.
Amestecam usor cu o paleta iar la final incorporam dulceata.
Asezam prima foaie pe un tocator, punem crema, o nivelam iar deasupra venim cu a 2 a foaie.
Bezeaua:
Cele doua albusuri le mixam impreuna cu zaharul pudra, zaharul vanilat pe baie de aburi, pana se ingroasa bine.
Asezam bezeaua peste prajitura, o nivelam cu o paleta de silicon si lasam sa se raceasca putin.
Deasupra radem ciocolata apoi dam prajitura la rece.
Pofta buna! O sa va lingeti degetele daca pregatiti acesta prajitura!
Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu