Am vazut ideea aceasta pe FB si mi-a ramas intiparita in minte, apoi am vazut pe bucataras ca deja o incercase cineva, asadar cum am prins ocazia, i-am si facut, au avut mare succes in randul celor mici :)
Ingrediente:
Ingrediente:
- 1 ou
- 50 gr. cascaval ras
- 50 gr. branza putin sarata ( cas )
- 1 plic de drojdie
- 50 ml lapte sau apa
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
- masline (pt. ochisori si nasucuri )
- felii de salam sau sunca presata
- cascaval felii
- frunze de salata verde
Dizolvam
drojdia in putin apa calduta, peste care adaugam o lingurita de faina
si una de zahar si lasam langa o sursa de caldura 10 min ( ochiul de la
aragaz ).
Dupa ce incepe sa creasca amestecam maiaua cu oul,
cascavalul, branza, laptele si faina, framantam pana devine un aluat
moale nelipicios.
Lasam sa creasca 1 ora.
Dupa ce a crescut, impartim aluatul in bilute, care se aplatizeaza usor, formand astfel niste suluri.
Cu ajutorul unei foarfece de bucatarie facem cate o taietura oblica la fiecare capat ( in partea de sus, formand urechiusele ).
Ochisori si nasucurile le facem din rondele de masline.
Dam la cuptorul preincalzit app. 30 de minute ( sunt gata cand incep sa se rumeneasca usor la suprafata ).
Se taie fiecare catelus in dreptul guritei (astfel parand ca are gura deschisa ), iar in gurita punem salam, salata si
cascavalul felii.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu