Ingrediente pentru 25 de biscuiti :
200 g unt
140 g zahar pudra
1 pliculet zahar vanilat
2 galbenuse
230 g faina
70 g migdale macinate
2 lingurite pudra matcha ( pudra de ceai verde )
1 lingurita praf de copt
200 g ciocolata de menaj , alba
jeleuri in forma de fructe ( eu le-am luat la Lidl )
Amestecati intr-un bol faina , pudra de ceai verde , migdalele macinate si praful de copt .
Untul trebuie scos din frigider cu o seara inainte de a face biscuitii .
Amestecati untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat , apoi mixati pana acesta devine spumos . Adaugati cele doua galbenuse si mai mixati putin.
Continuati apoi adaugand treptat faina amestecata cu toate celelalte ingrediente si mixati usor totul.
Umeziti o tava cu putina apa , apoi puneti o coala de hartie de copt in aceasta , netezind-o cu palma pentru a se lipi de tava .
Formati din compozitia obtinuta mingiute de dimensiunea unei nuci mai maricele , apoi le puneti in tava lasand distanta intre ele deoarece in timpul coacerii acestea se latesc . Dupa ce le-ati pus in tava , le apasati usor cu degetul in mijloc pana obtineti o adancitura .
Bagati tava in cuptorul preincalzit pentru circa 10-15 minute maxim . Nu trebuie lasate mai mult deoarece se coc prea tare si devin maronii .
Dupa ce biscuitii s-au copt , ii scoateti pe un platou si ii lasati sa se raceasca .
Intre timp , topiti ciocolata pe baie de abur , apoi , cu o lingurita micuta puneti din aceasta in adancitura fiecarui biscuite .Lasati putin sa se raceasca ciocolata ( 1 minutel ) pe fiecare biscuite , apoi puneti cu grija cate-un jeleu deasupra .Ciocolata nu trebuie sa se raceasca complet pentru ca nu veti mai putea lipi jeleurile .
Serviti biscuitii cu mare pofta alaturi de un ceai aromat cu fructe de padure si prieteni dragi !
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu