150 gr ciocolata cu continut ridicat de cacao
2 oua +un galbenus
200 gr zahar pudra
2 linguri Amaretto
1/2 lingurita scortisoara
250 gr migdale macinate fin
3 linguri de faina
Se da ciocolata prin razatoare mica.Separam ouale.
3 galbenusuri de ou se bat spuma cu 100 gr de zahar,amaretto si scortisoara,cca 5 min.Se bat spuma albusurile.
Adaugam peste crema de galbenusuri,ciocolata,migdalele,faina si albusurile ,se amesteca usor pana la incorporare totala.Acoperim cu o folie vasul si dam la frigider 1 ora.
Modelam bilute mici cat o nuca ,se tavalesc prin zahar pudra din abundenta.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,apoi se baga tava in cuptorul preancalzit la 150 C pentru 20 min. Se lasa la racit cca 15 min dupa servim,se pastreaza in cutii inchise ermetic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu