Prajitura cu branza dulce si stafide



Reteta de la Liana Toma

Ingrediente:
Pentru blat:

200g unt,
150g zahar,
1 plic zahar vanilat,
2 oua,
150 ml lapte,
250g faina,
1/2 plic praf de copt cu sofran.

Umplutura:

100g stafide,
3 oua,
125g zahar,
1 plic pudding cu gust de vanilie,
1lingura coaja de lamaie/portocala.

1. Se bate spuma cu mixerul untul/margarina, zaharul, zaharul vanilat, laptele si ouale. Se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Eu nu am avut cu sofran, dar am avut sofran separat, de la Kotanyi si l-am folosit pe acela. Nu a schimbat cu nimic, nici gustul, nici culoarea...
Se toarna aluatul intr-o tava (30x40cm) acoperita cu hartie de copt. 
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 20 de minute.

2. Blatul fierbinte se rastoarna peste o hartie tapetata cu zahar pudra, iar hartia de copt se sterge cu putina apa rece si se trage usor de pe blat.
Eu nu am facut asa, am lasat blatul sa se raceasca cu hartie de copt cu tot. Nu am avut nicio problema.
Dupa ce se raceste, se taie blatul pe latime in 2 parti egale.

Stafidele se pun la inmuiat in rom dupa ce se spala in cateva ape. Sau se lasa cateva minute in apa calda.

3.Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul, praful de pudding, coaja de lamaie/portocala. Abusurile se bat foarte bine si se incorporeaza in amestec. 
Crema obtinuta se intinde peste primul blat, iar peste crema se acopera cu cel de-al doilea blat.

Se pudreaza din belsug cu zahar praf vanilat.

Mai multe retete delicoase de la Liana gasiti pe blogul ei Pe masa din bucatarie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu