Reteta de la Alina Vicu
Ingrediente
>Blat
6 albusuri
1 1/2 cana zahar brun pudra
1 1/2 lg cu varf amidon
1 lgt zeama de lamaie
1 praf de sare
>Umplutura
350 g branza din iaurt de casa
4 lgt sirop de soc
2 1/2 lgt miere de salcam
3 piersici
Mod de preparare:> Blat
1. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare!
2. Adaugati zaharul pudra treptat (cate 1 lg) si bateti pana se topeste.
3. Cerneti amidonul si incorporati-l in compozitie.
4. Puneti si zeama de lamaie si amestecati.
5. Pe o hartie de copt trasati cercuri cu diametrul de 7 cm. Puneti hartia in tava de copt fata desenata in jos.
6. Puneti compozitia intr-un posh, formam baza fiecarei bezele, dupa care formam bordura.
7. Dati tava in cuptorul preincalzit la 120-140 °C timp de 40 min. Opriti focul si mai lasati tava in cuptor 30 min.
Pentru umplutura amestecati branzica cu mierea si siropul de soc.
>Asamblare:
1. Cojiti piersicile si taiat-le cubulete.
2. Puneti in fiecare bezea cate 1/2 de piersica.
3. Puneti crema de branza intr-un posh si puneti deasupra piersicilor.
4. Pentru decor puneti cate o cireasa.
Pofta Buna!
Nota!
Din compozitia de mai sus pot iesi 8-10 mini- blaturi, sau 6 mai mici si unul cu diam. de 20 cm!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu