Tarta rustica cu ciuperci



Reteta de la Liana Toma

Ingrediente:

Pentru aluat:
200g faina,
100g margarina,
1 ou,
6 linguri apa,
1 lingurita sare.

Pentru umplutura:
200g ciuperci champignon proaspete,
100g bacon,
1 ardei galben,
1 dovlecel,
100g branza calcica Miez de lapte Delaco,
100g cascaval,
2 oua,
condimente pentru legume,
piper cu usturoi.

Pentru uns:
1 galbenus si 2 linguri de lapte.

Mod de preparare:

Din faina, apa, margarina, sare si ou framantam un aluat.
Daca mai trebuie si iese prea moale aluatul si vi se lipeste de maini, mai adaugati faina. Cand capata o forma si o textura elastica,puneti-l intr-o folie alimentara , presati-l usor cu mana si lasati-l la rece pentru 30 de minute.


Taiem baconul "dintisori", eliminam  soriciu si-l punem in wokul Delimano sa sfaraie in suc propriu.
Cand a prins culoare baconul, adica s-a rumenit frumos, adaugam ciupercile taiate ca pentru salata, cu tot cu piciorus. Pastram vreo 6-8 feliute pentru decor.
Cand s-au inmuiat ciupercile, adaugam feliile de dovlecel.
Batem cele doua oua cu branza calcica Miez de lapte Delaco pe care o sfaramam cu furculita
si turnam peste umplutura de bacon, ciuperci si dovlecel.

Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta. Intepam cu o furculita pe toata suprafata.Apoi eu am asezat direct aluatul in tava Delimano care nu necesita ungere si nici hartie de copt.

Asezam in mijloc umplutura si radem cascavalul. Deasupra asezam feliile de ciuperci si cateva felii de branza calcica.

Ridicam marginile foii peste umplutura formand niste cute si presam usor ca nu se desfaca la copt.

Ungem marginile cu galbenusul batut cu laptele.

Dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade si lasam pana se rumeneste.

Mai multe retete delicoase de la Liana gasiti pe blogul ei Pe masa din bucatarie.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu