Reteta de la Cosmin Ordean Boc
Hmmm...sa recapitulam , pentru spectacolul din aceasta luna a provocarii Dulce Romanie , a carei gazde am avut onoarea sa fim , am pregatit pana acum "Inghetata de vanilie haute couture" si "Crepes S&B" , asa ca nu putean incheia luna fara o alta reteta originala care sa contina toate cele trei ingredientele, reteta care ne-a cucerit pe toti de la mic la mare extrem de rapid...asa ca va invitam la degustare...
Timp de preparare: 10 min
Portii: 4
Avem nevoie de:
150 g branza dulce ( sau foarte putin sarata ) de capra
150 g quark
1 limeta
un baton de vanilie
cateva frunze de melisa
20-30 bucati de zmeura
10 ml glasata di balsamico
zahar pudra pentru ornat
Spalam bine de tot cu apa fierbinte limeta. O stergem cu un servet uscat si apoi razuim coaja avand grija sa luam numai partea ei verde.
Crestam pe mijloc batonul de vanilie si razuim cu un cutit interiorul.
Intr-un bol amestecam cele doua feluri de branza pana cand capata o consistenta pastoasa , adaugam apoi vanilia, coaja de limeta si amestecam bine pana se omogenizeaza .
Acoperim bolul cu o folie si il punem in frigider unde il lasam cam 15 minute sa se patrunda bine aromele.
Spalam cu atentie zmeura si o punem pe un servet de hartie pentru a se usca.
Punem in interiorul fiecareia cateva picaturi de crema de balsamico ( cel mai usor este cu o pipeta ) si punem zmeura cu atentie peste branza.
Ornam cu zahar pudra si cateva frunzulite de melisa.
Hmmm... un vis de vara!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu