Desert cu piscoturi si crema de whisky



Reteta de la Dianu Andreea 
    

                                                       reteta cu   
Ingrediente:

15 piscoturi
400 ml cafea indulcita

Crema de whisky:
300 ml lapte
2 oua
150 g zahar
1 pastaie vanilie
4 linguri de amidon
100 ml crema de whisky /cumparat
100 g unt

Crema de frisca:
350 ml frisca lichida
200 ml lapte condensat

Decor:
70 g ciocolata

5 portii=5 pahare

Mod de preparare:

Crema de whisky:
Laptele se pune intr-o cratita impreuna cu pastaia de vanilie sectionata. Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele caldut se toarna peste ouale batute si se omogenizeaza. Compozitia se pune in cratita si se pune pe foc mic; se amesteca incontinuu pana se ingroase, apoi se da deoparte si se adauga untul.
In crema racorita se adauga si 4 linguri de frisca batuta si crema de whisky si se omogenizeaza.

Crema de frisca:

Frisca se bate spuma, apoi se adauga laptele condensat si se mixeaza bine. Intr-un pos se pune crema de frisca.

Asamblare:
In fiecare pahar se pune cate un piscot rupt in bucatele si se insiropeaza cu cafaua indulcita.
In fiecare pahar se spriteaza un strat de crema de frisca, apoi 1-2 linguri de crema de whisky,
din nou piscoturi, crema de frisca, crema de whisky, piscoturi insiropate si la final se amesteca cele doua creme( ce a mai ramas din fiecare) si se spriteaza deasupra.

Decor:
Ciocolata rupta bucati se pune la microunde sau pa bain-marie pana se topeste. Ciocolata topita se pune intr-un posh cu varf fff subtire sau se lasa in castron si cu ajutorul capatului unui creion se da conturul inimioarelor cu ciocolata, pe hartie de copt. Se poate scrie ce doriti, puteti desena inimioare sau orice altceva.
Inimioarele se aseaza dupa dorinta.

Se da la frigider pentru cel putin 30 minute inainte de a fii servite.

Mai multe retete delicioase pregatite de Andreea gasiti pe blogul Pasiune pentru bucatarie    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu