Chec cu zmeura, migdale si bezea


Retetea de la Judy Elisabeta Fat

200 g faina , 1 lingura drojdie uscata , 170 g unt moale , 180 g zahar praf , 3 oua batute , 80 g migdale macinate , 1 lingurita esenta de migdale , 330 g zmeura .

Pentru bezea:1 albus de ou , 150 g zahar praf , 1 lingura de sirop de zmeura , 1 lingura de budinca de vanilie sau zmeura , bucati sau felii de migdale pentru decor.
Cernem faina impreuna cu drojdia intr-un bol mare,adaugam untul moale,zaharul,ouale batute,faina de migdale si esenta.
Mixam bine si adaugam 280 g de zmeura pisata cu furculita.
Turnam aluatul intr-o tava de chec unsa cu unt si bagam la cuptorul preincalzit la 160ºC pentru 40-45 minute.
Dupa ce s-a racit putin checul,scoatem din tava pe un gratar si lasam sa se raceasca in totalitate. In timp ce checul se raceste pregatim bezeaua.
Batem albusul cu zaharul,siropul si budinca cateva minute,punem vasul pe aburi si continuam sa batem pana se devine o bezea lucioasa si tare.
Cand checul s-a racit ,turnam peste el bezeaua si ornam cu migdale si zmeura ramasa.
Pofta buna!!!

Mai multe retete delicioase de la Judy gasiti pe blogul De toate


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu