Prajitura cu morcovi


Reteta de la Corina Ureche 
reteta cu 


Va starnesc pofta cu o prajitura. Cu morcovi :)

Ingrediente
-3 morcovi
-3 oua
-4 linguri zdravene de faina
-100 ml ulei
-un praf de copt
-2-3 linguri de zahar
-o lingurita scortisoara macinata
-putin unt (pentru unsa tava de copt)

Curatam morcovii si ii razuim marunt. Intr-un vas spargem ouale si punem zaharul, le batem putin, apoi adaugam uleiul si morcovii. Amestecam bine compozitia.
Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt si scortisoara, apoi incorporam faina la prima compozitie, de morcovi. Omogenizam compozitia si astfel avem gata aluatul pentru prajitura morcoveata.
Ungem cu unt o tava de copt, apoi turnam compozitia si dam la cuptor la o temperatura medie (160-177 grade) pentru 30 de minute. Prajitura mea atat a avut nevoie, dupa cele 30 de minute am scos-o si am verificat-o cu o scobitoare si nu a avut nevoie de timp in plus pentru coacere.
Dupa ce este copata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se receasca.
Si petru ca nu puteam sa las prajitura dezbracata, i-am facut si o glazura. Eu am ales una cu mascarpone pentru ca aveam in frigider, insa puteti sa ii puneti orice glazura doriti. Cred ca si de ciocolata ar merge excelent!

Pentru glazura aveti nevoie de:
-2 lingurite unt la temperatura camerei
-cca 100 g mascarpone
-o lingura de zahar pudra
-lapte

Operatiunea este mai mult decat simpla. Frecam untul cu zaharul si mascarpone si subtiem cu lapte in fuctie de cat de subtire dorim sa fie glauzra. A mea a semanat la consistenta cu aluatul de clatite, asa ca sa va faceti o idee. Am turnat cu lingura glauzura pe mijlocul prajiturii si am lasa-o sa se scurga singura pe margini si am mai presarat si niste nuca ... si bine am facut, a dat bine.



Mai multe retete delicioase de la Corina gasiti pe blogul Pofta vine gatind!


Un comentariu: