Bukta ceheasca

Reteta de lEnyedi Sandor
Am luat din nou reteta de vreo 70-75 ani a bunicii si am modificat-o putin pentru ingredientele de acum...A iesit O MINUNATIE!!!

Se incalzeste putin laptele cu o lingura de zahar (cca 250 ml), in jumatate se lasa 30 gr. de drojdie la crescut (cca 10 min.)
Se face un aluat putin sau deloc lipicios din 400 gr. faina tri-nule, restul de lapte, 2 linguri de ulei, 1 lingura de zahar, 2 galbenusuri de oua, un "csipet" de sare cu malaxorul (daca trebuie se mai adauga lapte sau faina), se lasa la dospit cca 15-20 de minute.
Dupa dospire se mai malaxeaza odata si se lasa din nou la dospit 15-20 minute.

Aluatul dospit dublu se intinde cu "merdeneaua" se taie bucati dupa dorinta, se pune in mijloc o lingura-lingurita de gem (preferabil acrisor, eu am pus gem de piersici cu zmeura, de casa), se formateaza cat se poate de cilindric si se pune in tava unsa in prealabil cu ulei sau untura, se "vopseste" cu albusurile ramase si se baga la cuptorul preincalzit la 180 gr.C pentru cca 25 minute.
Se pulverizeaza deasupra dupa coacere cu zahar pudra......

Chiar a iesit o minunatie de prajitura...Sotia m-a si avertizat sa ma abtin pe viitor...jumatate din tava s-a consumat in mai putin de jumate' ora dupa racire..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu