Paine din grau germinat cu fulgi de ovaz si seminte


Reteta de lEnyedi Sandor

Am vazut ceva asemanator si musai a fost sa incerc, bineinteles nerespectand intocmai ce am vazut...

O paine interesanta, dupa gurile bune si extrem de sanatoasa...doar ca trebuie pegatita din timp...

300 g grau se pune la germinat in apa cu cel putin 3 zile inainte, schimband apa zilnic, pentru a nu se altera.
Dupa cele 3-4 zile se strecoara de apa si se face pasta intr-un blender puternic (eu nu am unu puternic, asa ca a trebuit sa adaug niste apa)
100 g de fulgi de ovaz (sau grau, orz, etc...) se inmoaie in juma' pahar de apa
Se pun in bolul mixerului, se adauga cate o lingura de seminte de in, floarea soarelui si susan, 50 gr. drojdie proaspata, o lingura de sare, 2 linguri de ulei.
Se omogenizeaza cateva minute, dupa care se lasa ca drojdia sa inceapa sa lucreze. (cca 30 min.)
Se reporneste mixerul si se adauga faina 550 sau 650 pana devine un aluat putin lipicios.
Se pune aluatul in forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit pana cel putin isi dubleaza volumul.
Se coace in cuptorul preincalzit la 240 gr.C 25 minute, dupa care se reduce temperatura la 220 gr.C pentru 30 minute. In cuptorul rece se pune un vas cu apa pentru asigurarea microclimatului umed si se recomanda pulverizarea de apa din cand in cand peste aluat...

Gust interesant, dar bun...merita incercat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu