Ostropel de pui (2)




Reteta de la Margareta Cismasiu

   Ingrediente:
          4 pulpe de pui cu tot cu spate,6 catei de usturoi,1 ling faina,250ml bulion,100ml vin alb,1 lingurita zahar,sare,piper,75ml ulei de masline,o legatura patrunjel verde.


             Mod de preparare:
       Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.Pulpele se spala si se sterg cu servete absorbante.In uleiul incins se pun doi catei de usturoi zdrobiti,apoi se adauga pulpele de pui si se prajesc pe toate partile.Se adauga vinul si se lasa sa dea cateva clocote dupa care se adauga bulionul.Se completeaza cu o ceasca de apa astfel incat sosul sa cuprinda carnea.Se adauga usturoiul tocat marunt si zaharul.Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba pana sosul scade.
       Pentru a lega sosul,se subtiaza faina cu un pic de apa si se toarna deasupra.Se amesetca bine si se lasa sa mai dea cateva clocote.La urma,se presara patrunjel verde tocat deasupra si se stinge focul.
       Se serveste cu garnitura de orez sau piure de cartofi.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu