Prajitura cu iaurt,visine si frisca


Reteta de la Georgiana Grigorescu

Ingrediente:
500 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
300 ml iaurt gras
1 plic gelatina
un pachet mare de piscoturi
300 g visine proaspete sau congelate
200 ml apa
150 g zahar
3 linguri amidon
o ciocolata
Mod de preparare:
Mai intai pregatim jeleul de visine. Visinele se pun pe foc cu 150 ml apa si 150 g zahar. Cele 3 linguri de amidon se amesteca cu restul de 50 ml apa. Cand apa cu visinele dau in clocot se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga. Se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca. Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa. Se pune pe foc pana se dizolva. Gelatina se amesteca cu iaurtul, iaurtul se pune treptat in gelatina, apoi se adauga si frisca batuta.
Pentru inmuierea piscoturilor se poate face un sirop din apa cu zahar.
Se aseaza un rand de piscoturi insiropate putin, se pun apoi bucati mici de ciocolata si un strat de crema. Peste crema se intinde jeleul de visine apoi un alt strat de crema. Peste crema se pun din nou bucati mici de ciocolata apoi al doilea rand de piscoturi. Se imbraca toata prajitura in crema si se orneaza cu ciocolata topita si visine tavalite in ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu