Reteta de la Georgiana Grigorescu
Ingrediente:
- 5 oua
- 140 g iaurt
- 100 ml ulei
- 250 g zahar
- 150 g faina
- 50 g cacao
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
- 500 g visine fara samburi
Mod de preparare:
Separam
albusurile de galbenusuri.Amestecam bine galbenusurile cu uleiul , apoi
adaugam iaurtul.Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in
continuare pana se topeste zaharul.Peste albusurile spuma adaugam
amestecul de galbenusuri amestecand usor, apoi adaugam treptat faina
amestecata cu praful de copt si cacaoa.Turnam compozitia intr-o tava in
care am pus hartie de copt, asezam visinile deasupra si introducem in
cuptorul incins pana se despride de pe margini.Pentru a verifica daca
s-a copt prajitura facem si testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca apoi o servim pudrata cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu