PRAJITURA CU VISINE,IAURT SI CACAO


Reteta de la Georgiana Grigorescu
Ingrediente:
 
  • 5 oua
  • 140 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 250 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 500 g visine fara samburi
 
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam bine galbenusurile cu uleiul , apoi adaugam iaurtul.Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.Peste albusurile spuma adaugam amestecul de galbenusuri amestecand usor, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt, asezam visinile deasupra si introducem in cuptorul incins pana se despride de pe margini.Pentru a verifica daca s-a copt prajitura facem si testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca apoi o servim pudrata cu zahar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu