Placinta cu iaurt


Reteta de la Georgiana Grigorescu

Ingrediente:
un pachet foi de placinte (400 g)
8 oua
200 g zahar
1 kg iaurt gras
esenta de portocale sau lamaie
un pachet unt

Mod de preparare:
Foile de placinte se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem in continuare pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul , apoi iaurtul si amestecam incet. Adaugam esenta.
Topim untul. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt alternativ 3-4 foi unse cu unt apoi cateva linguri din compozitia de iaurt pana terminam toate foile. Peste ultima foaie punem cateva linguri din compozitia de iaurt apoi presaram zahar.
Introducem tava in cuptorul preincalzit pana se rumeneste bine cca 40 min.
Cea mai buna placinta, este divina.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu