Chiftele cu ciuperci....altfel


Reteta de lEnyedi Sandor

Fara idei prea multe, dar tot mi-a iest o mancare mai deosebita...

2 cepe rosii mijlocii, taiate nu foarte marunt, calite in ulei cu unt. Se adauga o conserva de ciuperci feliate, se condimenteaza putin si se lasa cateva minute pana ciupercile incep sa se inmoaie. (Se pastreaza "zama"  din conserva!)
Se adauga kilu' de carne tocata amestec vita-porc,  3-4 linguri mari de pasta de rosii si pesmet pana la o consistenta medie, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi presat, boia si daca vreti si cu verdeturi, se adauga 2 oua intregi si se amesteca pana devine uniform. Se lasa la frigider cca 1 ora.
In  forma teflonata se imparte compozitia egal.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180-190 gr.  cca 30-35 minute.
Se serveste cu pireu de cartofi si sos de rosii facute aproape traditional din pasta de rosii, ceapa, putin otet, zahar dupa gust si.....zama din conserva de ciuperci...








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu