Pita de casa


Reteta de la Enyedi Sandor
Din aluat obisnuit de paine alba am facut azi varianta asta...doar pare arsa painea....e foarte OK.. ;0
240 gr.C 50 minute...

Se prepara maiaua: 1 cana de faina, 1/2 cana de apa, 20-30 g. drojdie, o lingurita de zahar, se amesteca pana devine un fel de crema (daca trebuie se mai pune faina sau apa) si se lasa 5-6 ore sa "lucreze" (daca incepe sa exagereze cu cresterea se mai amesteca cateodata, asa, numai sa-si vada lungu' nasului!)
Se pune faina (cam 6-700 gr), apa cat "trebuie", sare (20-30gr), o lingura de ulei si se amesteca pana iese un aluat nelipicios.
Se pune in forma de copt, se lasa sa creasca pana nimeni nu mai crede ca poate creste (la mine's chiar 3-4 ore!!) dupa care se pune in cuptorul preincalzit la 240 gr.C pentru 20 minute, dupa care se reduce temperatura la 220 gr.C pentru inca 30 de minute... - See more at:
Salutari din Cluj!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu