Limonada cu ghimbir


Reteta de la Margareta Cismasiu

 In aceste zile caniculare ce poate fi mai bun decat o limonada? Pentru hidratate,energizare,racorire limonada este solutia ideala.Si nu o simpla limonada,ci una cu ghimbir.Pe langa gustul deosebit,ghimbirul este eficient in numeroase afectiuni.
                   Astfel,ghimbirul combate cu succes problemele intestinale,are un puternic efect antioxidant si antiinflamator.Este bogat in potasiu,magneziu,mangan,cupru si vitamina B6.minerale importante pentru buna functionare a organismului.Totodata,ghimbirul este pe locul trei in topul alimentelor afrodisiace,dupa ciocolata si capsuni.
                 Cu alte cuvinte e recomandat consumul de ghimbir in majoritatea preparatelor:salate,orez,mancaruri,dulciuri.Astazi l-am adaugat in limonada.

                    Ingrediente:
                 2-3 lamai,4-5 cm ghimbir,4lingurite miere,200ml apa

                  Mod de preparare:
                Lamaile se curata de coaja,se taie si se pun in blender,Se adauga ghimbirul taiat cuburi.Se porneste blenderul si se tine aprox.1min.Amestecul obtinut se toarna intr-un vas si se adauga mierea si apa.Se pastreaza la frigider 1-2 zile.
                 1/3 dintr-un pahar se umple cu amestecul de lamaie si ghimbir,se adauga 2 felii de lamaie si apa.Se serveste cu cuburi de gheata.
                   
                  Se poate servi si neandulcit.
                  Cine doreste mai dulce limonada,poate sa mai adauge miere.
                  Se poate indulci si cu zahar,dar mierea e mai sanatoasa.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu