Reteta de la Georgiana Grigorescu
Am
facut acest tort pentru aniversarea primului anisor al fetitei
mele.Pentru ca aveam mai multi invitati am dublat cantitatile.A fost
excelent.
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 10 linguri zahar
- 4 linguri apa
- 6 linguri ulei
- 20 g cacao
- 8 linguri faina
- un varf cutit praf de copt
- 250 g mascarpone
- 150 ml lapte
- 4 galbenusuri
- sucul de la o portocala
- 3 linguri zahar pudra
- 10 g gelatina
- 500 ml smantana
- 400 ml apa
- 6 linguri zahar
- esenta de portocala
200 g piscoturi
500 ml smantana pentru frisca
Mod preparare:
Pentru blat batem
albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul alternand cu apa.2
linguri zahar mixam bine apoi o lingura de apa. Frecam galbenusurile cu
uleiul, apoi le adaugam peste albusuri amestecand usor.
Amestecam
faina, cacaoa si praful de copt si adaugam cate o lingura in compozitia
de mai sus amestecand usor. Turnam compozitia intr-o tava in care am
pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit. Coacem cca 40
minute, facem testul cu scobitoarea.
Pentru sirop punem pe foc la fiert apa cu zaharul si lasam pana da cateva clocote, apoi adaugam esenta.
Pentru crema batem
mai intai smantana pentru frisca si o punem la rece. Punem gelatina
intr-un bol cu 2 linguri de apa. Amestecam galbenusurile cu zaharul
pudra si adaugam laptele si sucul de portocala. Punem pe foc si
amestecam continuu pana se ingroase ca o smantana mai subtire. Dam la o
parte de pe foc si adaugam gelatina amestecand pana se dizolva complet.
Punem mascarponele intr-un bol si frecam bine.Adaugam treptat crema de galbenusuri si apoi frisca batuta amestecand bine.
Dupa ce s-a rascit blatul se taie in doua.
Pentru
asamblare asezam pe un platou primul blat de tort, il insiropam usor,
apoi punem jumatate din crema. Peste crema asezam piscoturile trecute si
ele prin sirop, apoi restul de crema si a doua jumatate de blat
insiropata.
Batem cei 500 ml smantana, imbracam tortul in frisca si ornam dupa preferinta.
Pentru ornare am folosit ornamente de ciocolata ,felii de portocala si creioane pentru decor de la Dr.Oetker.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu