Tort aniversar


Reteta de la Georgiana Grigorescu
Am facut acest tort pentru aniversarea primului anisor al fetitei mele.Pentru ca aveam mai multi invitati am dublat cantitatile.A fost excelent.
Ingrediente:
 
 
Blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina
  • un varf cutit praf de copt
Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • sucul de la o portocala
  • 3 linguri zahar pudra
  • 10 g gelatina
  • 500 ml smantana
Sirop:
  • 400 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • esenta de portocala
200 g piscoturi
500 ml smantana pentru frisca
 
Mod preparare:
 
Pentru blat batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul alternand cu apa.2 linguri zahar mixam bine apoi o lingura de apa. Frecam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri amestecand usor.
Amestecam faina, cacaoa si praful de copt si adaugam cate o lingura in compozitia de mai sus amestecand usor. Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit. Coacem cca 40 minute, facem testul cu scobitoarea.
Pentru sirop punem pe foc la fiert apa cu zaharul si lasam pana da cateva clocote, apoi adaugam esenta.
Pentru crema batem mai intai smantana pentru frisca si o punem la rece. Punem gelatina intr-un bol cu 2 linguri de apa. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra si adaugam laptele si sucul de portocala. Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroase ca o smantana mai subtire. Dam la o parte de pe foc si adaugam gelatina amestecand pana se dizolva complet.
Punem mascarponele intr-un bol si frecam bine.Adaugam treptat crema de galbenusuri si apoi frisca batuta amestecand bine.
Dupa ce s-a rascit blatul se taie in doua.
Pentru asamblare asezam pe un platou primul blat de tort, il insiropam usor, apoi punem jumatate din crema. Peste crema asezam piscoturile trecute si ele prin sirop, apoi restul de crema si a doua jumatate de blat insiropata.
Batem cei 500 ml smantana, imbracam tortul in frisca si ornam dupa preferinta.
Pentru ornare am folosit ornamente de ciocolata ,felii de portocala si creioane pentru decor de la Dr.Oetker. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu