Reteta de la Margareta Cismasiu
Ingrediente:
6oua,400ml smantana,400gr zahar,400gr faina,2ling
cacao,1 praf de copt,1 praf sare,esenta de vanilie,esenta de rom,coja de
lamaie,200gr visine.
Glazura:100gr ciocolata menaj,1ling ulei,2-3 ling lapte
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul.Se mixeaza
bine pana devine o crema spumoasa.Smantana,daca e prea groasa,se
subtiaza cu putin lapte.Trebuie sa fie fluida.Se adauga peste oua si se
mixeaza in continuare.La urma,se adauga faina amestecata cu praful de
copt.Se incorporeaza incet,amestecand cu o lingura.
Compozitia se imparte in doua.In prima jumatate se adauga
cacao si esenta de rom.In cea de-a doua,esenta de vanilie si coaja de
lamaie.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia
maro si peste ea cea galbena.Deasupra se presara visinele curatate de
samburi si scurse bine de zeama.Se da totul la cuptorul dinainte
incins.Pentru a vedea daca e gata,se face testul scobitorii.Cand e gata
se scoate din cuptor.
Ciocolata se topeste pe foc impreuna cu laptele si
uleiul.Calda,se toarna peste prajitura si se intinde frumos pe toata
suprafata.
Se lasa in tava sa se raceasca si sa se intareasca glazura,apoi se portioneaza.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu