Prajitura pufoasa cu visine


Reteta de la Margareta Cismasiu
 Ingrediente:
                6oua,400ml smantana,400gr zahar,400gr faina,2ling cacao,1 praf de copt,1 praf sare,esenta de vanilie,esenta de rom,coja de lamaie,200gr visine.
                Glazura:100gr ciocolata menaj,1ling ulei,2-3 ling lapte

               Mod de preparare:
             Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul.Se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa.Smantana,daca e prea groasa,se subtiaza cu putin lapte.Trebuie sa fie fluida.Se adauga peste oua si se mixeaza in continuare.La urma,se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se incorporeaza incet,amestecand cu o lingura.
             Compozitia se imparte in doua.In prima jumatate se adauga cacao si esenta de rom.In cea de-a doua,esenta de vanilie si coaja de lamaie.
             Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia maro si peste ea cea galbena.Deasupra se presara visinele curatate de samburi si scurse bine de zeama.Se da totul la cuptorul dinainte incins.Pentru a vedea daca e gata,se face testul scobitorii.Cand e gata se scoate din cuptor.
              Ciocolata se topeste pe foc impreuna cu laptele si uleiul.Calda,se toarna peste prajitura si se intinde frumos pe toata suprafata.
              Se lasa in tava sa se raceasca si sa se intareasca glazura,apoi se portioneaza. 



Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu