Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt


Reteta de la Margareta Cismasiu

  Ingrediente:
             1kg cartofi noi,4ling ulei de masline,3-4 catei de usturoi,o crenguta de rozmarin,sare,piper
             200gr iaurt ,2-3 catei de usturoi,1ling ulei de masline,cateva fire de marar,1lingurita turmeric,sare.

                Mod de preparare:
              Se aleg cartofi noi de aproximativ aceeasi marime.Cu partea aspra a unui burete de vase curat se spala bine cartofii.Nu e musai sa-i decojiti.Daca sunt cartofi mai mari se taie in jumatati.Se pun intr-un vas.Se adauga uleiul,sarea,piperul,rozmarinul  si usturoiul tocate.Se amesteca totul bine si se rastoarna intr-o tava incapatoare,pentru a sta pe un singur rand.Totul se da la cuptor pentru aprox. o ora.Dupa 30 min se scoate tava din cuptor si se amesteca cu grija cartofii astfel incat sa se rumeneasca pe toate partile.Cartofii sunt gata cand sunt moi (se inteapa cu o furculita) si frumos rumeniti.
               Pentru sosul de iaurt, se curata usturoiul si se zdrobeste ,apoi se freaca cu sarea si uleiul de masline.Se adauga iaurtul ,turmericul si mararul tocat marunt.Se amesteca bine si se potriveste de sare.
                Cartofii se servesc fierbinti cu sosul de iaurt alaturi si o salata de cruditati.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu