Pui umplut


Reteta de la Margareta Cismasiu


     Ingrediente:
                  1 pui de 1kg-1.5kg,o jumatate de franzela,3 oua,maruntaiele de la pui:ficatul,inima,pipota,1 ceapa,500gr ciuperci,patrunjel verde,marar verde,sare,piper,rozmarin.


                 Mod de preparare:
               Puiul se curata,se spala si se lasa sa se scurga bine.Se pregateste umplutura.Painea se inmoaie in apa.Se stoarce bine si se pune intr-un vas.Ciupercile se calesc impreuna cu ceapa pana le scade toata apa.Dupa ce s-au racit se adauga peste paine.Maruntaiele de la pui se toaca marunt si se adauga in compozitie.2oua se fierb tare si dupa ce s-au racit,se curata,se toaca marunt si se adauga la compozitie.La urma se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.Se adauga oul crud si se codimenteaza cu sare si piper.Se framanta bine amestecul si se umple puiul.
               In partile laterale,sub copane,se desprinde pielea de carne si se umple si acolo.La fel si in partea superioara,unde incepe pieptul.Puiul astfel "aranjat" se codimenteaza cu sare,piper,rozmarin,se unge cu ulei si se pune intr-o tava in care s-a pus o ceasca de apa sau supa.Se da totul la cuptor.Din cand in cand se unge cu sosul din tava.
              Cand puiul e frumos rumenit,iar sosul din tava a scazut,inseamna ca e gata.Se scoate din cuptor,se portioneaza si se serveste.
              Se poate servi ca atare,cu un mujdei de usturoi sau o salata.Ca garnitura,se pot servi legume.Acestea se pot pregati separat sau se pun langa pui,in tava,inainte de a-l da la cuptor.


Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu