Prajitura cu nuca de cocos si ananas


Reteta de la Margareta Cismasiu

- See more at: http://retete.bucatarmaniac.ro/search/label/Margareta%20Cismasiu#sthash.xNHCsaJC.dpuf
O delicioasa prajitura cu blat de albusuri si fulgi de cocos. Seamana mult cu Prajitura Raffaello, doar ca, in locul cremei de vanilie e o crema fina, aerata si foarte aromata, cu ananas.
Am vazut prajitura asta in multe combinatii atat cu creme din galbenusurile ramase de la blat, cat si cu frisca in diferite combinatii. Mie mi-a placut mult asocierea nuca de cocos-ananas si, cand am vazut reteta pe blogul Sidoniei, am zis ca musai s-o fac. Asa ca am trecut la treaba.


Ingrediente:
Blat: 8 albusuri, 150 gr zahar, 150 gr nuca de cocos, 2 ling faina, 1 praf de copt, 1 praf sare.
Crema: 1 borcan de 400 gr gem de ananas, 300 ml smantana pentru frisca.
Glazura (Royal Icing):1 albus, 100 gr zahar pudra, zeama de lamaie.


Mod de preparare:
Blat: Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare. Cand s-au intarit, se adauga, treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste. In bezeaua formata se adauga faina, nuca de cocos si praful de copt amestecate. Se omogenizeaza totul cu o spatula, incet,de jos in sus. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins. Blatul este copt cand trece proba scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit.
Crema: Smantana pentru frisca se bate pana incepe sa se intareasca. In acest moment se adauga gemul de ananas. Se bate in continuare pana se omogenizeaza totul.
Blatul se insiropeaza cu 100 ml lapte rece,iar deasupra se pune crema de ananas.
Glazura: Albusul se mixeaza cu zaharul praf si zeama de lamaie. Compozitia obtinuta se intinde deasupra cremei.
Intr-o tigaie se prajesc 2-3 linguri de nuca de cocos. Nu se lasa mult,doar sa-si schimbe culoarea. Dupa ce s-au racit,se presara deasupra prajiturii.
Se da la rece pana a doua zi cand glazura va fi intarita.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu