MUSCHI UMPLUT IN FOAIE DE ALUAT


Reteta de la Mona T.

Ingrediente

 Un muschi de porc ( pestele ) – 450 – 500 gr
 Cascaval de calitate feliat 
 Bacon feliat
 Spanac proaspat - 300gr
 Mustar Dijon
 Faina -250 gr.
 Sare, piper, oregano uscat
Se fasoneaza muschiul, indepartand pielitele si bucatile mai subtiri de la capete pentru a-i da 
o forma cilindrica. Apoi cu un cutit cu lama subtire se taie dea lungul muschiuletul intr-o taietura spirala pentru a obtine o foaie groasa de cca. 1cm. Se bate apoi cu un ciocan pentru snitele pentru a obtine o suprafata uniforma si intinsa. Se codimenteaza pe ambele parti cu sare de mare si piper proaspat macinat.
Intre timp se oparesc frunzele de spanac in apa cu sare si zeama de lamiae. Se lasa foarte 
bine la scurs pentru a elimina tot lichidul.
Pe o planseta de lucru se intinde o folie de plastic pe care se aseaza bucatile de bacon crud 
formand un strat identic cu suprafata carnii. Foaia de carne se aseaza peste bacon. Se unge 
carnea cu mustar utilizand o pensula de bucatarie. Se continua cu stratul de cascaval si la final spanacul netocat .

Ajutandu-te de folia de plastic se formeaza un sul cu carnea care se va strange bine in folie. 
Se pune la frigider pentru 1 ora.
In acest timp se pregateste un aluat simplu din faina , drojdie, apa, sare si o lingurita de 
oregano. Se pune la rece 15 min. 
Se intinde apoi o patura din aluat . Se transpera aluatul pe o folie de plastic unsa cu putin 
ulei si pudrata cu faina. Se scoale folia de pe carnea pregatita in prealabil si se ruleaza impreuna 
cu foaia de aluat presand bine la capete , ajutandu-te de folia de plastic. Bine strans se pune la rece pentru ½ ora.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt unsa cu 2-3 picaturi de ulei.
Se scoate rulada din folie , se aseaza in tava , se unge bine cu galbenus de ou si se cresteaza 
fin in latime cu un cutit.
Se da la copt in cuptorul incins la 140 gr.C timp de 40 – 45 min pana se rumeneste frumos.
Se lasa la odihnit 15 min. si se poate taia.
Eu am servit-o rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu