Reteta de la Dana Szocs
Am folosit pentru piure:
900 gr boabe de mazare congelate
50 gr unt
ulei de masline
1 lingura tahini
sare,piper,turmenic
50 ml lapte
1 catel usturoi
Pentru chiftele:
1 kg carne tocata vita+porc
2 oua
1 lingura pesmet
chimen macinat
turmenic macinat
ghimbir pudra
scortisoara macinat
sare,piper
1/2 lingurita praf ardei Piri Piri
10 frunze leurda
2 catei usturoi
Pentru piure:Am pus o oala cu apa si sare la foc,iar cand a inceput sa fiarba,am adaugat boabele de mazare congelate,pe care le-am lasat in oala aproximativ 2 minute,dupa care le-am scurs de apa si le-am pus in robot impreuna cu untul,putina sare,turmenic,piper si 1 catel de usturoi dat pe razatoarea mica.Am pornit robotul si am adaugat usor laptele si putin ulei de masline pentru aroma,dar si pentru a ajuta robotul sa faca piure-ul mai fin.La final am mai adaugat 1 lingura tahini (pasta de susan) si am mai amestecat putin,apoi am mutat piure-ul intr-o craticioara pe aragaz pentru a-l pastra la cald.
Pentru chiftele: Am pus carnea tocata intr-un castron incapator,am adaugat 2 oua,sare,turmenic,putina scortisoara macinata,ghimbir macinat,usturoiul dat pe razatoare,frunzele de leurda taiate marunt,piper si putin praf de ardei Piri Piri,chimen macinat si apoi am amestecat totul bine pentru a combina aromele.Am format apoi chiftelutele si le-am prajit de data asta in ulei incins.Am incercat de cateva ori si varianta de a le coace in cuptor,dar,parca desi nesanatoase tot mai bune sunt prajite.
La final am adaugat piure-ului de mazare si chiftelutelor,o salata de ridichi,untisor,castraveti,rosii,leurda si ceapa verde.Va invit sa incercati piure-ul de mazare ca este tare,tare bun
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu