Chiftelute cu piure de mazare


Reteta de la Dana Szocs

Pranzul pregatit astazi a fost plin de culoare parca,parca vine si primavara asta odata.Pot spune ca mie personal mancarea de mazare…nu imi inspira nimic,nu mananc niciodata si recunosc…nici nu gatesc dar daca imi spui de un piure de mazare viu colorat,altfel sta treaba

Am folosit pentru piure:

900 gr boabe de mazare congelate
50 gr unt
ulei de masline
1 lingura tahini
sare,piper,turmenic
50 ml lapte
1 catel usturoi

Pentru chiftele:
1 kg carne tocata vita+porc
2 oua
1 lingura pesmet
chimen macinat
turmenic macinat
ghimbir pudra
scortisoara macinat
sare,piper
1/2 lingurita praf ardei Piri Piri
10 frunze leurda
2 catei usturoi

Pentru piure:Am pus o oala cu apa si sare la foc,iar cand a inceput sa fiarba,am adaugat boabele de mazare congelate,pe care le-am lasat in oala aproximativ 2 minute,dupa care le-am scurs de apa si le-am pus in robot impreuna cu untul,putina sare,turmenic,piper si 1 catel de usturoi dat pe razatoarea mica.Am pornit robotul si am adaugat usor laptele si putin ulei de masline pentru aroma,dar si pentru a ajuta robotul sa faca piure-ul mai fin.La final am mai adaugat 1 lingura tahini (pasta de susan) si am mai amestecat putin,apoi am mutat piure-ul intr-o craticioara pe aragaz pentru a-l pastra la cald.

Pentru chiftele: Am pus carnea tocata intr-un castron incapator,am adaugat 2 oua,sare,turmenic,putina scortisoara macinata,ghimbir macinat,usturoiul dat pe razatoare,frunzele de leurda taiate marunt,piper si putin praf de ardei Piri Piri,chimen macinat si apoi am amestecat totul bine pentru a combina aromele.Am format apoi chiftelutele si le-am prajit de data asta in ulei incins.Am incercat de cateva ori si varianta de a le coace in cuptor,dar,parca desi nesanatoase tot mai bune sunt prajite.

La final am adaugat piure-ului de mazare si chiftelutelor,o salata de ridichi,untisor,castraveti,rosii,leurda si ceapa verde.Va invit sa incercati piure-ul de mazare ca este tare,tare bun

Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu