Calamar si fructe de mare

 Reteta de lEnyedi Sandor

O reteta simpla...dar gustoasa...

2 tuburi de calamar taiat "rondele", un pumn de scoici tinuti 1-1,5 ore in "bait" de suc de lamaie (lamaia am bagat-o 20 sec. in microunde...zeama a fost mult mai abundenta!!) sos de soia, worchester, teryiaki, sos de peste, putin ulei, piper)
2-3 cepe mici taiate marunt, 2-4 catei de usturoi taiati felioare se calesc in ulei de masline, se adauga pireu de rosii si suc de rosii, 1-2 foi de dafin, piper, boia dulce (sare nu, ca sosurile sunt sarate!), un varf de cutit de chimen, foarte putin zahar sau miere.
Cand pare a fi devenit un sos mai "tare" se adauga calamarii si scoicile, se dilueaza sosul cu un pahar de vin alb demisec si se fierbe cca 5 minute (calamarul poate deveni ca talpa de bocanc daca e tratata termic mai mult), la sfarsit se adauga o portie mare de patrunjel, se mai lasa un clocot si se pune peste pastele "aldente".... Cu spaghete este muuult mai spectaculos, dar eu am folosit fusilli, ca retine mai mult sos...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu