Carnati proaspeti


Reteta de la Margareta Cismasiu
Pentru fiecare kg de carnati se socotesc doua parti carne de porc si o treime carne de vita.Se macina carnea si se adauga,dupa gust,sare,piper,boia dulce,boia iute,ienibahar si zeama de mujdei de usturoi.Se framanta totul bine impreuna,adaugand si putina zeama de carne.Tocatura trebuie sa fie potrivit de moale si suficient de sarata.
Dinainte,se pregatesc matele.Se aleg mate subtiri,bine spalate,intoarse pe dos si tinute in apa rece pana in momentul folosirii.
Daca nu aveti masina de facut carnati se asaza tubul pentru umplut matele la masina de carne.Se trage matul peste tubul de tabla.adunandu-l,apoi se introduce tocatura incet,sa nu crape matul.
Dupa ce s-au umplut toti carnatii se lasa la aer sa se zvante.Se consuma proaspeti sau se afuma.
In cazul in care se afuma,carnatii sa fac mai codimentati si mai indesati.   Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu