Carnati afumati


Reteta de la Margareta Cismasiu

Modul de preparare al carnatilor afumati este acelasi cu cel al carnatilor proaspeti.Adica,la fel, se calculeaza doua parti carne de porc si o treime carne de vita.Carnea se macina apoi se codimenteaza cu sare,piper,boia dulce,boia iute,ienibahar,chimen pisat,zeama de usturoi.Cantitatea de condimente si sare va fi mai mare decat la carnatii proaspeti.Se calculeaza 20-25g sare la 1kg de carne.Se va reduce cantitatea de zeama de carne ce se pune in compozitie pentru a rezulta carnati uscati.
Dupa ce s-a framantat bine carnea cu condimentele se umplu matele subtiri dinainte pregatite.Carnatii astfel obtinuti se lasa doua zile la zavantat apoi se afuma timp de trei zile.
Dupa afumare carnatii se depoziteaza in camara,agatati fir cu fir pentru a se usca.
Carnatii se pot prepara si numai din carne de porc,dar in amestec cu carnea de vita,se usuca frumos si carnatii au o savoare deosebita.
  Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu