Dovlecei umpluti cu legume la cuptor


Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:

2 dovlecei
2 cepe
1 morcov
1 ardei galben mare
2 rosii mari
3 crengute marar verde
2 catei de usturoi
3 linguri ulei
1 lingura pasta de gogosari cu kapia
1/2 cana pasta de rosii de casa
1 lingura rasa pasta de tomate
sare
piper
1 lingurita rasa busuioc uscat
1/2 lingurita oregano uscat

Mod de preparare:
Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime.
Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Rosiile le decojim, le facem cuburi, ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa cu morcovul 2-3 minute, apoi punem rosiile si ardeiul pentru alte 2-3 minute.
Miezul de dovlecel il tocam, il punem peste legume, adaugam 1/2 cana de apa si le lasam sa scada la foc potrivit.
Dam gust cu sare, piper, busuiocul uscat, iar cand zeama de la legume a scazut cam pe 3/4, adaugam pasta de gogosari cu kapia si pasta de tomate.
Amestecam, tragem tigaia de pe foc, punem mararul verde tocat.
Curatam usturoiul, il pisam si il incorporam peste legume.

Jumatatile de dovlecei le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii presaram cu sare si piper.
Cu o lingura punem umplutura, iar pasta de rosii de casa o amestecam cu oregano, 1 cana de apa si o turnam in tava, printre dovlecei.
Acoperim tava, introducem dovleceii in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 minute, apoi ii descoperim si ii mai lasam 10-15 minute.
Cand sunt gata, ii scoatem sa se racoreasca si servim.

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu