Tort de frisca si cacao



Reteta de la Margareta Cismasiu

Un delicios tort racoros,cu o textura cremoasa,aerata,in care se combina perfect frisca cu nuca si cacao.Este un tort rapid, fara blat.
Ingrediente:
1kg frisca,1l lapte,4 plicuri gelatina,300gr zahar,300gr nuca,250gr napolitane cu cacao,1 baton vanilie.
Mod de pregatire:
Laptele se pune la fiert cu batonul de vanilie si zaharul.Se fierbe pana se topeste zaharul.Se ia de pe foc,se scoate batonul de vanilie si se lasa sa se racoreasca.Intre timp,gelatina se pune la hidratat in putina apa.Dupa ce s-a inmuiat,se toarna in fir subtire in laptele fiert.Se lasa sa se raceasaca bine.
Nucile se macina,iar napolitanele se maruntesc cu mixerul sau cu mana.Frisca se bate spuma,tare.Se adauga laptele racit si intarit si nucile si napolitanele.Se amesteca totul bine.
Se tapaeteaza o forma de tort sau o cratita mai adanca cu folie de plastic.Aceasta se uda putin.Se toarna compozitia,se acopera cu folie si se da la frigider cateva ore.De preferat de seara pana dimineata cand se indeprteaza folia de deasupra si se rastoarna pe un platou.Se indeparteaza si restul de folie si se orneaza cu glazura de ciocolata sau se pudreaza cu cacao.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu