Reteta de la Margareta Cismasiu
Pentru ca n-am obisnuit deja cu clasicul sirop,m-am gandit la un nectar cu un plus de arome.Iata ce a iesit.Ingrediente:
4 kg visine,1kg zahar,1l apa,ghimbir cat o nuca,o mana buna de frunze de menta
Mod de pregatire:
Visinele spalate se curata de codite si de samburi.Se pun cu zaharul pana lasa sirop. Se pune totul in blender si se mixeaza impreuna cu frunzele de menta si ghimbirul.Se pune intr-o cratita,se adauga apa si se da la foc.Cand incepe sa fiarba se ia spuma.Se lasa sa fiarba cam 30 min,pana scade putin si incepe sa se ingroase.
Fierbinte se pune in sticle curate si se inchid ermetic.Se pun in paturi pana a doua zi.Se de poziteaza in camara.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu