Tort cu brânză de vaci şi clementine



Reteta de la Laura Melenti

Ingrediente:
- 400 g biscuiţi digestivi
- 500 g brânză de vaci
- 500 ml frişcă lichidă
- 200 g unt
- 10 g gelatină
- 200 g clementine fără coajă
- alte clementine pentru ornat
- 1/2 păstaie de vanilie
Biscuiţi digestivi se macină sau se mărunţesc. Untul se topeşte la foc mic şi se adaugă peste
biscuiţi. Se amestecă în continuu până untul s-a omogenizat peste biscuiţi. Apoi se pun biscuiţii
într-o formă de tort cu fundul detaşabil, presându-i. Cu ajutorul unui vârf de cuţit se scot
seminţele din păstaia de vanilie. 250 ml de frişcă lichidă se bat spumă şi se amestecă cu brânza
de vaci şi vanilia. Se aşează crema peste blat şi se nivelează. Se măsoară 200 g de clementine
fără coajă. Se dau prin blender şi se fac suc. Gelatina se lasă pentru 10 minute în sucul de
clementine. Apoi se pune pe foc mic şi se ţine puţin amestecând încontinuu până gelatina s-
a topit, dar înainte să se taie. Aici am greşit de mai multe ori, aşa că acum o las doar să se
încălzească şi o iau de pe foc cu mult înainte să înceapă să fiarbă. Apoi se lasă la răcit. Restul de
250 ml frişcă lichidă se bate şi se adaugă gelatinei de clementine, doar după ce aceasta s-a răcit
destul. Crema rezultată (mousse de clementine) se aşează peste crema de brânză de vaci. Puteţi
orna cu nişte felii de clementine sau cum vreţi. Se lasă la frigider vreo 2 ore, după care se poate
consuma.

Mai multe retete delicioase de la laura gasiti pe blogul ei Transylvanian Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu