Anul acesta sarbatoarea celor 40 de Mucenici,nu a cazut in post,asa ca am folosit aluat de cozonac,pentru ai face.
Ingrediente pentru aluat:
-1 kg de faina de buna calitate
-300 g zahar
-5 galbenusuri de ou
-125 g ulei
-100 g unt
-30 g drojdie proaspata
-500 ml lapte
-2 esente de rom
-1 esenta de vanilie
-coaja rasa de la o lamaie
Pentru sirop:
-250 g miere
-300 g miez de nuca macinat
Mod de lucru:
Aluatul il vom pregati ca in reteta de la cozonac,http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2012/12/cozonac-cu-aluat-oparit.html.
Pune apoi aluatul pe masa de lucru si imparte-l in bucati egale.Eu am impartit in bucati de 60 g.Este suficient pentru un mucenic.
Suceste fiecare bucatica intr-un rulou caruia ii dai forma de opt.
Pune-i intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt .Lasa-i sa mai creasca 30 de min.Dupa ce au crescut,unge-i cu ou batut,dupa care da la cuptorul de dinainte incins cam 25-30 de min. la foc mediu.
Cand s-au facut scoate-i si lasa-i sa se raceasca.
Mierea ,pune-o sa se incalzeasca putin,ca sa se mai subtie,apoi fiecare mucenic,partea de deasupra,inmoaie-o,in miere,apoi presara cu nuca macinata.
Asta este tot.Cu coliva si cu mucenicii se merge la biserica pentru pomenirea mortilor,apoi se imparte de pomana.
PACEA FIE CU VOI!
Mai multe retete delicioase si foto pas cu pas de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu