Salam de biscuiti cu nuca de post


Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:

300 gr biscuiti simpli
150 gr zahar
200 gr nuca macinata
50 gr miez de nuca
50 gr fructe confiate
coaja rasa de la o portocala
3 linguri cacao
2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie

1 lingurita esenta de rom
3/4 cana lapte de soia cu ciocolata
2 linguri margarina
nuca de cocos

Mod de preparare:
Biscuitii ii punem intr-un bol si cu ajutorul unui facalet ii batem incet pana raman bucatele micute.Puteti sa ii dati si prin robot dar sa nu ii faceti faina.
Peste biscuiti adaugam nuca macinata, zaharul cu pastai de vanilie, fructele confiate, coaja rasa de portocala, cacaoa, esenta de rom, iar miezul de nuca il rupem bucati potrivite.
Laptele il punem intr-un ibric, adaugam zaharul si il asezam pe foc pana ce acesta din urma se topeste, apoi il tragem de pe aragaz, adaugam margarina si amestecam bine pana se dizolva toata.
Amestecul de lapte cu zahar il punem peste ingredientele din bol, apoi cu mana invartim usor pana compozitia devine omogena si nu mai e sfaramicioasa.
Daca nu ajunge lichidul mai picurati putin lapte de soia rece.
Asezam pe masa hartie de copt sau folie alimentara.
Punem jumatate din compozitie, ii dam forma unui salam, presaram nuca de cocos si tavalim salamul prin ea. La fel procedam si cu jumatatea cealalta de compozite. Puteti opta pentru a face un singur salam mai mare.
Rulam strans, rasucim capetele si punem salamul la frigider.
Feliem, asezam pe un platou si servim.
O bunatate!!!

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu